PRESENTACIÓ DEL NOU COR DE CAMBRA DE L’ORFEÓ LLEIDATÀ QUE ESTRENA ‘CATEDRALS DE SO’ DINS EL FESTIVAL ‘DE LLUM I TENEBRES’

PRESENTACIÓ DEL NOU COR DE CAMBRA DE L’ORFEÓ LLEIDATÀ QUE ESTRENA ‘CATEDRALS DE SO’ DINS EL FESTIVAL ‘DE LLUM I TENEBRES’

LA CREACIÓ DEL COR DE CAMBRA DE L’ORFEÓ LLEIDATÀ

El Cor de Cambra de l’Orfeó Lleidatà, dirigit per Pol Pastorneix per a complementar l’àrea coral de l’Orfeó Lleidatà i obrir nous horitzons. Es tracta d’una formació vocal versàtil i amb una alta exigència artística, formada inicialment per 16 cantaires, que té com un dels seus objectius, redescobrir el patrimoni musical de les Terres de Lleida i projectar-lo arreu del país.

 ESTRENA DE ‘CATEDRALS DE SO’, LA PRIMERA PRODUCCIÓ EN EL MARC DEL 1r FESTIVAL DE MÚSICA ESPIRITUAL ‘DE LLUM I TENEBRES’

El programa amb què s’estrena el Cor de Cambra de l’Orfeó Lleidatà combina la música coral amb grans moments per a orgue solista. Podrem escoltar repertori sacre de totes les èpoques i descobrir grans joies contemporànies, sense oblidar els grans mestres montserratins dins la celebració del seu mil·lenari. A més, gaudirem de l’estrena d’una obra de Bernat Giribet (Artesa de Segre, 1992) i redescobrirem Cosme Ribera (Alcover, 1842 – l’Albi, 1928), un reconegut compositor amb arrels ponentines del segle XIX caigut en l’oblit.

MIQUEL GONZÁLEZ, ORGUE

Nascut a Badalona, Miquel González inicià els seus estudis musicals des de molt jove, diplomant-se com a professor superior d’orgue, clavicèmbal i llenguatge musical. Estudià la carrera d’orgue amb Josep Maria Mas i Bonet al Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona, obtenint Matrícula d’Honor Fi de Carrera i Premi d’Honor al grau Superior (1988), i complementà els seus coneixements d’orgue amb el mestratge de Montserrat Torrent (1990-1997). Doctor en Història de l’Art i Musicologia per la Universitat Autònoma de Barcelona amb la tesi «L’orgueneria a Catalunya (1688-1803). Catalogació, descripció i estudi de documents contractuals», actualment és professor d’orgue del Conservatori Professional i Municipal de Música de Lleida, i organista de la parròquia de Santa Maria de Badalona i de la Basílica de la Mare de Déu de la Mercè de Barcelona.

POL PASTOR, DIRECCIÓ

Pol Pastor és un músic amb una trajectòria destacada en els camps de la interpretació i la investigació. Es formà a l’Escola Superior de Música de Catalunya i al Vienna Conservatory, on s’especialitzà en direcció coral i orquestral. A més, és titulat en Musicologia Històrica. Els seus projectes uneixen tradició i innovació en una vocació clara per apropar la música als nous públics. Actualment és director de del Cor de l’Orfeó Lleidatà i coordinador de l’Escola coral.

 CATEDRALS DE SO

Dilluns 31 de març de 2025

21.00 h – Església de Sant Llorenç

COMPRA LA TEVA ENTRADA AQUÍ

 

Cor de Cambra de l’Orfeó Lleidatà

Miquel González, orgue

Pol Pastor, director

 

PROGRAMA

Requiem eternam (primer moviment del RequiemNiccolò Jommelli (1714-1774)

Tantum ergo Cosme RIibera (1842-1928)

Eternal rest James Whitbourn (1963-2024)

Ave Virgo santíssima Josep Ollé (n.1987)

 

Johann Sebastian Bach (1685-1750)

Preludi per a orgue BWV 642 i coral “Qui es deixa portar pel bon Déu”

Preludi per a orgue BWV 618 i coral “Oh innocent Anyell de Déu”

Preludi per a orgue BWV 622 i coral “Oh home, plora el teu _ran pecat”

Preludi i fuga per a orgue en fa menor BWV 534

If Ye love me Thomas Tallis (1505-1585)

Thou knowest, Lord Henry Purcell (1659-1695)

Jesu dulcis memoria [Estrena] Bernat Giribet (n.1992)

Nigra Sum Pau Casals (1876-1973)

Virolai Josep Rodoreda (1851-1922) [lletra: Mn. Cinto Verdaguer (1845-1902)]