Torna amb força el cicle Lleida Jazz Cava a l’Espai Orfeó
El pianista Lluís Capdevila, juntament amb en Joan Motera al contrabaix i en Genís Bagés a la bateria, encarregats d’inaugurar la nova temporada el pròxim 3 de febrer.
- Lleida Jazz Cava és un punt de trobada dels amants del jazz a terres de ponent. Després d’un breu concert, els músics locals podran interaccionar en format “jam session” amb intèrprets de primer nivell, provinents de Barcelona i diferents punts del territori català.
- El pianista Lluís Capdevila i el contrabaixista Joan Motera, inauguraran les actuacions de la nova temporada el 3 de febrer a les 22 h.
- El baixista Juju Groove i la guitarrista Irene Garcés, actuaran el 10 de març i el pianista Arecio Smith i el guitarrista Jordi Mestre, ho faran el 14 d’abril.
- El cicle es tancarà el 26 de maig amb una sorpresa final que anunciarem més endavant.
- Tots els concerts compten amb l’actuació del Genís Bagés, baterista i director artístic de la Lleida Jazz Cava.
Lleida Jazz Cava és un punt de trobada dels amants del jazz a terres de ponent. Després d’un breu concert, els músics locals podran interaccionar en format “jam session” amb intèrprets de primer nivell, provinents de Barcelona i diferents punts del territori català. En Genís Bagés, n’és el director artístic, que juntament amb l’equip de l’Espai Orfeó, vetllen per oferir una programació de molta qualitat en un marc incomparable.
Tots els concerts tindran lloc a l’Espai Orfeó.
El pianista Lluís Capdevila i el contrabaixista Joan Motera, inicien la temporada el 3 de febrer a les 22 h.
Lluís Capdevila (1981) va créixer a les vinyes del Priorat (Catalunya, nord-est d’Espanya). Des de petit, la llibertat d’expressió i la creativitat el van connectar amb la música, la composició i la improvisació de tal manera que, tot i que va cursar una Llicenciatura en Dret (Barcelona) i un Màster en Dret de la Propietat Intel·lectual (Estocolm), va abandonar aquest camí per centrar-se exclusivament en la música. El jazz el va portar a Nova York, amb l’ajuda d’una beca Fulbright, per cursar un màster en interpretació de jazz a l’escola Aaron Copland, tot i que va continuar amb la seva formació musical fins a obtenir un doctorat en arts musicals per la Universitat de Stony Brook. Universitat. A la ciutat de Nova York ha col·laborat amb músics consolidats i talents emergents al circuit de clubs de jazz. A dia d’avui ha publicat cinc àlbums com a líder. En relació amb els més recents, amb Cinematic Radio (2019) presenta la seva música original en un entorn íntim amb Petros Klampanis (baix, loops i percussió) i compta amb la col·laboració estel·lar de Tom Harrell (flugelhorn). Amb Ètim (2020) és el seu primer àlbum d’estudi de piano solista i presenta música que va compondre a la Catedral del Vi de Falset (Priorat, Catalunya), la seva ciutat natal, on va tocar al piano de cua envoltat de vi en botes i ampolles durant set mesos. Finalment, amb Social (2021), Capdevila presenta la seva Nova York que inclou Petros Klampanis (baix) i Luca Santaniello (bateria) en un disc on combina composicions originals i arranjaments dels estàndards clàssics del jazz i compta amb la col·laboració de Joe Lovano en una melodia. Durant el 2022, ha rebut una beca Leonardo de la Fundació BBVA per poder dur a terme el projecte ‘Mompou revisited: impressions íntimes’.
Joan Motera està titulat a l’ESMUC en l’especialitat d’interpretació contrabaix de Jazz.
Format per gran quantitat de professors i companys músics, entre els quals destaquen Horacio Fumero, Mario Rossy, Lluís Vidal, Lluís Verges, Andrew Ackerman, Eladio Reinon,
Joan Monné, Francesc Capella, Uli Glazman, entre molts d’altres
En actiu des de l’any 1999, ha participat en gran nombre de festivals nacionals i internacionals acompanyant a diferents artistes i formacions, així com en la gran majoria
de sales de concerts en l’àmbit nacional. És Acompanyant al trio de Jazz de l’ESMUC des de l’any 2014 i professor de contrabaix i combo des de l’any 2018. Ha impartit docència a les escoles municipals de Banyoles, Besalú i Cabrils. Ha estat integrant de gran quantitat de formacions estables. Com per exemple Renaissance Jazz Quintet amb Ramon Quadrada, Ismael Dueñas trio, Xavi Lloses i la quadratura del cercle, Girona jazz Project, The Django Orchestra entre d’altres. Com a músic “freelance” ha col·laborat amb gran nombre d’artistes de prestigi nacionals i internacionals, com per exemple Jorge Rossy, Perico Sambeat, Eladio Reinon, Joan Monnè, Ignasi Terraza, Ronald Baker, Charmin Michelle, Teodross Avery, Michèle Hendricks, Noé Reinhardt o Grant Stewart entre molts d’altres.
Fora del jazz ha acompanyat a artistes com Josep Thió, Marina Rossell, Esther Condal o Bikimel. També ha treballat amb la companyia de teatre Dagoll dagom i amb el director i escenògraf Lluís Danés.
Tots els concerts compten amb l’actuació del Genís Bagés, baterista i director artístic de la Lleida Jazz Cava.
Genís Bagés és un baterista i artista sonor amb una llarga trajectòria dins el panorama nacional i internacional. Ha compartit escenari amb músics com Marco Mezquida, David Mengual, David Soler o Arecio Smith.
Després d’obtenir el títol superior de jazz a l’ESMUC i realitzant un any d’estudi al Vienna Konservatorium (Àustria) es trasllada a Berlín on durant dos anys forma part activa de l’escena musical de la ciutat. Actualment, viu a cavall entre Lleida i Barcelona formant part de diferents projectes dins el camp del rock, el jazz i la lliure improvisació.
Per entrades i més informació cal consultar la pàgina web www.orfeolleidata.cat