La Franz Schubert Filharmonia, sota la direcció del reputat violinista Vlad Stanculeasa, pren protagonisme en un concert excepcional amb dues obres magnes del repertori musical, la brillant Serenata per a cordes, op. 48 de P.I. Txaikovski i l’Octet, op. 20 de F. Mendelssohn.
Vlad Stanculeasa, concertino i director
El violinista romanès/suec porta una rica vida musical com a solista, concertino i músic de cambra a tot Europa, Àsia i Amèrica del Sud. Ha interpretat música de cambra amb alguns dels músics més famosos d’avui, com Maxim Vengerov, Janine Jansen, Alberto Lysy, Maximilian Hornung, Jose Gallardo, Viktoria Mullova, Jeremy Menuhin i Ana Chumachenco. Va rebre els principals premis al Concurs Internacional de Violí George Enescu, al Concurs Renata Molinari, al Concurs Internacional Valsesia Musica, així com al Premi Enescu 2007 a la millor interpretació de Enescu Impressions d’enfance. Com a solista, ha actuat amb l’Orquestra Simfònica de Göteborg, l’Orquestra de Cambra de Lausana, l’Orquestra de Cambra de Basilea, l’Orquestra de Cambra de Corea, la Kammersymphonie Leipzig i la Filharmònica George Enescu. Ha col·laborat com a solista amb molts directors com Kent Nagano, Lahav Shani, Han Na Chang, Konrad von Abel, Joana Carneiro, Min Kim i Mischa Katz.
Stanculeasa ha estat concertino de l’Orquestra Simfònica de Göteborg des del 2010 fins al 2019. Anteriorment va exercir com a concertino de l’Orquesta Nacional de España a Madrid i com a concertino de l’Orquestra de Cambra de Basilea, on sovint va dirigir el conjunt sense director. Actualment és concertino de l’Orquestra Simfònica de Basilea, l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, i ocupa el mateix lloc a l’Orquestra del Festival de Gstaad, orquestra en residència del Festival Menuhin.
Com a concertino convidat ha treballat amb orquestres com: Bamberger Symphoniker, l’Accademia di Santa Cecilia Roma, Singapore Symphony Orchestra, Swedish Radio Symphony Orchestra, Kammersymphonie Leipzig, WDR Sinfonieorchester Köln, Bern Symphony Orchestra, Swedish Chamber Orchestra i Suisse Romande Orchestra al costat de directors com Jaap van Zweden, Gustavo Dudamel, Neeme Järvi, Kent Nagano, Manfred Honneck, Marek Janowski, Christoph Eschenbach.
Va estudiar amb Alberto Lysy i Liviu Prunaru a la International Menuhin Music Academy de Gstaad, Suïssa i al Conservatori de Lausana sota la tutela de Pierre Amoyal.
Stanculeasa toca un Sanctus Seraphino de 1739, que una vegada va pertànyer a George Enescu i al seu gran alumne Yehudi Menuhin que li va prestar la Fundació Tharice a Suïssa.
Entrada Reduïda (venda a taquilla): Socis de l’Orfeó Lleidatà, Jubilats i majors de 65 anys, Aturats, Carnet jove / Escena 25, Persones amb carnet de discapacitat, Apropa cultura
Horari de taquilla: dies feiners de 9 h a 14 h i de 15 h a 21 h. / 1 h abans de l’inici del concert.