Olga Zoet és el pseudònim artístic de l’Olga Ramon, 25 anys, nascuda a Lleida i estudiant de Gestió Cultural que alhora treballa en el sector cultural a Barcelona, i a més té una clara aposta: el seu projecte musical. Va decidir adoptar un nom artístic diferent del seu cognom per crear un “alter ego” que representés la col·laboració de totes les persones involucrades en el projecte. Zoet, que significa “dolç” en holandès, captura aquesta essència.
L’Olga ha format part de diferents bandes al llarg del seu recorregut artístic, però fa tres anys va decidir atrevir-se a emprendre el seu propi projecte. Així doncs, Olga Zoet és un projecte que naix de la música d’autor i fa una aposta per tal d’explorar diferents sonoritats amb una mescla entre la música acústica, el pop i l’electrònica. La seva música i les seves lletres estan dibuixades des de la sensibilitat, la intimitat i l’exploració d’un món oníric que representa un viatge a la profunditat d’allò que ens fa humans. El seu primer EP, sota el nom “Pausa” va sortir durant el setembre de 2021, arran del seu Treball de Final de Grau de la carrera de Comunicació i Indústries Culturals, i comprèn quatre cançons que són el resultat de l’experimentació del primer treball d’una artista que acabava d’endinsar-se dins del món musical.
Després d’un període d’aprenentatge tant damunt com darrere dels escenaris, el desembre de 2022 va llançar el seu primer videoclip per al nou single autoproduït “Interestel·lar”. A més, el 2023 ha estat treballant en el seu segon àlbum, “Entre la Bellesa i el Caos”, que es publicarà l’octubre del 2024.
El projecte d’Olga Zoet compta amb més de tres anys de trajectòria i ha tingut la sort de rebre les eines necessàries per anar-se professionalitzant. Tot i ser un projecte autogestionat, un dels suports més destacats l’ha trobat en el circuit lleidatà d’acompanyament i programació artística. En primer lloc, ha rebut dues beques de Cases de la Música els anys 2022 i 2023. També ha format part de la programació del Bmoll i del Festival Paupaterres, així com d’Estrats: Sons de Ponent 4, el recopilatori que dona veu a la música emergent lleidatana. A més, participa en els Escenaris Singulars, un cicle promogut pel Consell Comarcal del Segrià.
Fora de Lleida, ha actuat en diversos escenaris, incloent-hi l’Antiga Fàbrica de l’Estrella Damm al Sona9 d’Enderrock i el Gran Teatre de Xàtiva, on va guanyar el premi a la millor cançó en català del certamen Música I Lletra (MiL). A més, el 2024 ha participat en el Concurs de Cançó d’Autor del Monocicle, on ha guanyat el premi del jurat, el premi del Tingladu i el premi Fem Ribes.