L’Arannà engloba sonoritats i estils molt diferents: des de l’amabilitat del pop fins aharmonies i referències clàssiques, tensions pròpies d’estàndards de jazz o la duresa de la música electrònica més crua.
És una experimentació sonora constant que parteix de les influències d’una llarga línia d’artistes des de Bob Dylan, Daft Punk, Björk o Rosalía fins a artistes locals com Joana Gomila i Laia Vallès, Marina Herlop, Maria Arnal o B1n0.L’estil s’inspira en la tradició en la cançó d’autor catalana i la barreja de la música electrònica amb el cant tradicional
L’Arannà el formen Anna Sala, Sant Feliu de Guíxols, i Lara Magrinyà, Eivissa. Van començar la seva trajectòria com a autores ara fa 3 anys, un cop acabada la carrera de pianistes clàssiques a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMuC).
El seu ventall de coneixements musicals són fruit d’haver compaginat la carrera demúsica clàssica juntament amb estudis de música moderna al Taller de músics. Això permet, com a compositores, abraçar un estil de cançó d’autor molt personal on es poden entreveure influències que van des del pop, el jazz i la música clàssica fins a la cançótradicional o l’electrònica. A més a més, l’apropament i interès cap a la literatura d’actualitat i clàssica fa que les lletres de la proposta musical travessin les profunditats de la cançó d’autor.
Amb ‘La salamandra’ inicien el seu primer projecte artístic de gran envergadura que permet imprimir artísticament un segell personal al voltant del món rodoredià.
Aquest projecte ha anat creixent i consolidant-se a mesura que han anat actuant a diferents escenaris de Catalunya i Balears, entre els quals hi ha el ‘Litterarum’ de Móra d’ebre (2022), el cicle Nits de Museu a Eivissa (2022 i 2023), l’Ateneu Barcelonès (2023), cicle ‘A prop’ de Girona (2023), el festival ‘Aphonica’ de Banyoles (2023) o la FiraB! de Palma deMallorca (2023).
El Circuit Folc porta dinou anys donant veu i promocionant les diferents propostes de la música popular dels Països Catalans. Un cicle de concerts arreu del país que cobreix un dèficit en propostes de paràmetres semblants.
Una iniciativa d’aquestes característiques va directament entroncat amb buscar una normalització del sector, equiparant-lo a altres escenes musicals, situant-lo al mateix nivell que el pop-rock i la cançó que ja gaudeixen d’espais propis. Els objectius marcats des de l’inici s’han consolidat aconseguint ser el primer circuit de música folk i tradicional dels Països Catalans, amb un caràcter anual i estable.
El Grup Enderrock, el Centre Artesà Tradicionàrius i la Fundació Orfeó Lleidatà, amb el suport de la Generalitat de Catalunya, presenten aquesta proposta en el marc del XIX Circuit Folc.
Músiques d’arrel que estimen la terra on han nascut i que s’aferren al paisatge amb orgull i compromís