Guanyadors de la 4a edició del concurs de bandes emergents

Guanyadors de la 4a edició del concurs de bandes emergents

Gos mullat han resultat guanyadors del primer premi, guardonat amb l’enregistrament en un estudi professional valorat en 2.000 €; Bru i Abril han resultat finalistes, guardonats amb un acompanyament artístic valorat en 700 € cadascun.

Ahir al vespre l’Espai Orfeó va acollir la quarta edició del concurs de bandes emergents dirigit a joves d’entre 16 i 35 anys, organitzat per la Casa de la Música de Lleida, l’Alt Pirineu i Aran.

Recordem que després d’una selecció entre totes les propostes rebudes, un jurat especialitzat va escollir tres finalistes de les bandes participants. Els grups, que no havien de tenir cap contracte discogràfic vigent, havien d’estar formats, almenys en el 50%, per músics que resideixin a la província de Lleida.

El primer premi Talent Jove Estrats del Consell Comarcal del Segrià, guardonat amb l’enregistrament en un estudi professional valorat en 2.000 €, ha recaigut sobre Gos mullat, banda de punk rock d’Alcarràs addicta als ritmes pesats, les tornades melòdiques i les veus esgarrades.

Bru, amb lletres que destaquen per la seva frescor i ús de metàfores, amb melodies que transiten del bedroompop fins al Pop-folk amb delicades notes que evoquen al soul, jazz i la bossanova i amb una interessant picada d’ullet a la diversitat de la llengua i la reivindicació de l’accent de ponent; i Abril, banda encapçalada per l’Abril Pinyol. Cantant, músic, i també actriu, és l’autora d’unes cançons que defineix com pop alternatiu, que tenen com a base les guitarres, però amb arranjaments molt cuidats que inclouen vents, corda i un protagonisme especial de les segones veus, amb lletres introspectives en català i anglès. Totes dues bandes han estat guardonades amb un acompanyament artístic valorat en 700 € cadascun.

A la primera edició del concurs de bandes, celebrada el desembre de 2020, el primer premi va recaure sobre el cantautor lleidatà Hoven, la segona posició la van ocupar el duet de Solsona Father, i el raper Valdivia acompanyat de la seva Boo Band, va quedar en tercera posició. A la segona edició, celebrada el desembre de 2021, Shad Demn van ser els guanyadors del primer premi, Steinbock, del segon premi i Fox System, guanyadors del tercer premi. A la tercera edició, realitzada el setembre de l’any passat, el primer premi va ser per La Niña Paracaídas, el segon per Atzavara i el tercer premi per Liberum.