Pau Terol, Marc Sánchez i Genís Bagés, en concert el pròxim 16 de desembre dins del nou cicle Lleida Jazz Cava a l’Espai Orfeó

Pau Terol, Marc Sánchez i Genís Bagés, en concert el pròxim 16 de desembre dins del nou cicle Lleida Jazz Cava a l’Espai Orfeó

Per motius aliens a l’organització, en Pol Omedes no obrirà la pròxima edició de la Lleida Jazz Cava. El pianista Pau Terol, juntament amb en Marc Sánchez al contrabaix i en Genís Bagés a la bateria, seran els encarregats d’inaugurar la vetllada musical d’aquest divendres.

  • Lleida Jazz Cava és un punt de trobada dels amants del jazz a terres de ponent. Després d’un breu concert, els músics locals podran interaccionar en format “jam session” amb intèrprets de primer nivell, provinents de Barcelona i diferents punts del territori català.
  • El pianista Pau Terol i el contrabaixista Marc Sánchez, tancaran les actuacions de la temporada de tardor el 16 de desembre a les 22 h.
  • Tots els concerts compten amb l’actuació del Genís Bagés, baterista i director artístic de la Lleida Jazz Cava.

Lleida Jazz Cava és un punt de trobada dels amants del jazz a terres de ponent. Després d’un breu concert, els músics locals podran interaccionar en format “jam session” amb intèrprets de primer nivell, provinents de Barcelona i diferents punts del territori català. En Genís Bagés, n’és el director artístic, que juntament amb l’equip de l’Espai Orfeó, vetllen per oferir una programació de molta qualitat en un marc incomparable.

Tots els concerts tindran lloc a l’Espai Orfeó.

El pianista Pau Terol i el contrabaixista Marc Sánchez, tancaran les actuacions de la temporada de tardor el 16 de desembre a les 22 h.

Pau Terol ha estat vinculat a la música des de ben petit pel fort ambient musical familiar, va començar a tocar el piano de forma autodidacta, però no va ser fins a l’adolescència que mostrà interès pel jazz i començà a aprendre aquesta música a partir dels discos dels seus pianistes preferits: Ahmad Jamal, Monty Alexander, Oscar Peterson i Erroll Garner, entre altres.

L’any 2002 entrà a estudiar a L’Aula de Música Moderna i Jazz – Conservatori del Liceu de Barcelona, on es va graduar el 2005. Posteriorment, la universitat nord-americana Berklee College of Music el becà per acabar els estudis als Estats Units.

El setembre de 2005 es traslladà a Boston per continuar a Berklee. Allí tingué l’oportunitat d’estudiar amb Frank Carlberg, Dave Samuels, JoAnne Brakeen, Ray Santisi i Dave Santoro, entre d’altres. El desembre de 2007 es llicencià amb honors “Magna Cum Laude” en l’especialitat d’interpretació en piano jazz.

El 2008 es traslladà a Los Angeles, on fins al 2010 compaginà la interpretació amb la docència al MusA Academy of Music & Arts of Los Angeles, i també realitzà sessions de gravació, arranjaments i orquestració per als principals compositors emergents de l’escena de Hollywood.

El 2010 retornà a Barcelona i actualment col·labora en diferents projectes musicals, així com també liderant el seu propi trio.

Marc Sánchez Martínez és un contrabaixista lleidatà format a l’Esmuc on va poder endinsar-se dins del món del jazz de la mà d’un dels contrabaixistes més reconeguts del panorama espanyol, Horacio Fumero. Actualment, està vivint i estudiant el màster en jazz i música moderna a Codarts, universitat de música de Rotterdamm, als Països Baixos.

Les seves inquietuds musicals beuen del jazz tradicional, però també de la música peninsular i folklòrica espanyola.

Tots els concerts compten amb l’actuació del Genís Bagés, baterista i director artístic de la Lleida Jazz Cava.

Genís Bagés és un baterista i artista sonor amb una llarga trajectòria dins el panorama nacional i internacional. Ha compartit escenari amb músics com Marco Mezquida, David Mengual, David Soler o Arecio Smith.

Després d’obtenir el títol superior de jazz a l’ESMUC i realitzant un any d’estudi al Vienna Konservatorium (Àustria) es trasllada a Berlín on durant dos anys forma part activa de l’escena musical de la ciutat. Actualment, viu a cavall entre Lleida i Barcelona formant part de diferents projectes dins el camp del rock, el jazz i la lliure improvisació.

 

Per entrades i més informació cal consultar la pàgina web www.orfeolleidata.cat