Colors de Rumba en concert aquest divendres a l’Espai Orfeó

Colors de Rumba en concert aquest divendres a l’Espai Orfeó

El concert forma part del cicle Amen Sam i està coorganitzat amb la Federació d’Ateneus de Catalunya (FAC).

El concert tindrà lloc el divendres 25 de novembre a les 20:30 h.

 

El cicle ‘Amen Sam, sobre cultura del poble gitano’ és un projecte comunitari organitzat per la Federació d’Ateneus de Catalunya (FAC) amb la col·laboració de la Federació d’Associacions Gitanes de Catalunya (FAGiC) i el Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya.

Aquest projecte vol contribuir a superar els estereotips que la societat occidental ha anat construint al voltant del poble gitano, integrant-los a la vida quotidiana de l’ateneisme i, per tant, de l’associacionisme català.

El programa de l’Amen Sam (“Nosaltres Som”, en llengua romaní) inclou un seguit d’activitats tan diverses com concerts; tallers de percussió flamenca, de rumba catalana i de cuina; una exposició, cinefòrums i xerrades sobre Porrajmos (l’holocaust gitano) o la dona gitana i el feminisme romaní.

 

COLORS DE RUMBA     

La trobada de diferents músics de Lleida que amb el flamenc com a nexe comú, busquen en les seves arrels l’expressió i el follet, per compartir la inspiració i l’essència d’un mateix sentir.

Toni Pallejà: veu i guitarra.

En Toni Pallejà neix a Lleida, en el si d’una família gitana amb una gran tradició musical flamenca. Des que té ús de raó ha estat sempre al costat de la seva guitarra, que toca amb gran expressió i talent.

La seva veu té una màgia i un follet que ha mamat des del bressol, el seu art és innat, i el seu instint flamenc s’expressa de forma diàfana i directa, de tal manera que cap escola pot ensenyar, una herència del seu pare que dominava tots els pals del flamenc. Actualment, col·labora amb els grups de rumba lleidatana La Violeta, Er Taqueta i Colors de Rumba, paral·lelament amb el grup Colors Flamenco.

Oriol Farré: percussió.

L’Oriol Farré també és autodidacta, però en la seva cerca es va trobar amb el mestre Pepe Motos, professor de caixó flamenc en el Taller de Músics de Barcelona, i músic de la companyia de la “bailaora” Sara Baras. A Barcelona va desenvolupar la seva labor com a músic en l’ambient rumber i flamenc de Sants. A Lleida va treballar juntament amb en Ramón el Lince i el seu grup de flamenc Jhabaluna. La seva habilitat d’adaptació li ha permès col·laborar amb grups de diferents estils musicals, des de batucada (música brasilera), pop rock amb el grup Deperllá, Colors de Rumba (rumba catalana) i Colors Flamenco a Lleida.

Simón Fernández: flauta

Simón Fernández és flautista, docent i teòric del flamenc saragossà. Ha estudiat al Conservatori Superior de Música de Saragossa, i va obtenir l’especialització en flauta flamenca i jazz amb Juan Parrilla i Jorge Pardo a Madrid.

Com a escriptor, al 2015 edita el llibre “Jorge Pardo, transcripciones flamencas para instrumentos melódicos” amb transcripcions de diversos temes del mestre de la flauta flamenca. Al 2018 edita un segon llibre sobre l’obra de Camarón de la Isla, i actualment està immers en la transcripció de temes del mestre Paco de Lucía adaptats per a flauta flamenca i instruments melòdics.

https://www.youtube.com/watch?v=wdACLTeFGlI&feature=emb_imp_woyt

 

Venda d’entrades a la pàgina web www.orfeolleidata.cat